Měsíc a půl do maturity

30. 3. 2009 20:17
Rubrika: Nezařazené

Třesou se mi kolena, v krku mám sucho a pořád se snažím soustředit myšlenky na ten neustálý tok informací. Každou sudou minutu se snažím přesvědčit, že to doopravdy má smysl, nesmím teď házet flintu do žita, když jsem konečně na konci osmiletého gymnázia. Tolik jsem se těšila, až bude konec. A teď mám strach. Bojím se, co bude,až vykročím z těch "bezpečných" dveří gymnázia, kde jsem znala každý kout, profesoři mě tady znali jménem, i křestním, a dokázalo se s nima rozumně domluvit. Ale co bude pak? Budou takhle hodní a tolerantní všude?

Říká se přece, že VŠ je hlavně o tom, jak chce jednotlivec sám, že je to ostatním vlastně jedno,jestli prospíváš nebo propadáš, každej jede na svoje triko. Prý si tam najdeš kamarády na celý život. Ale co když se tam ani nedostanu?

Blíží se příjímačky a já jsem pořád na pochybách. Tolik bych tam chtěla. Ale stejně tak moc tam chce dalších 10 000 lidí, z přátel se pro tuhle chvíli stávají soupeři a mě mrazí, když slyším závratné výšky percentilů ostatních známých.

Ok, zkusím to na druhý pokus, teď to určitě výjde.:-)

Odevzdávám to celé do rukou Božích. Chtěla bych se tam dostat, ale Boží záměr neznám, takže uvidíme, kam mě Bůh vyšle.. třeba zrovna na tu mou vysněnou vejšku:-)

 

Zobrazeno 1935×

Komentáře

evi

Blani, neboj...jsi člověk, snaž se, dělej, co můžeš a kolik to jde a zbytek odevzdej. Zbyte už není totiž ve Tvých rukou. Škola je tu od toho, aby Tě vzdělávala ne zničila. Nebe přece bude s Tebou... <br />
Měla jsem stejné pocity - nestíhání, nezvládání...prostě úplná skepse. A pak...pak přišla maturita. Myslím, že ten den se barva mé tváře nelišila od barvy trávníku na naší školní zahradě. Se mě pořád ptali jestli je mi dobře a já jsem říkala, že ne, protože maturuju :-D...ale dneska vím a tím Tě můžu ujistit, že zvládnout se to dá :-). <br />
Vem si to, že už víc, jak měsíc a půl to trvat nebude...to je aspoň trochu pozitivní ve srovnání s 8 lety, ne? <br />
A na výšku se dostaneš ;-), piky piky...:-). Druhý pokus nebude potřeba. Hlavně odvahu...Nějak to dopadnout musí!!!

artep1605

Hlavně klid... :) ono sa to lehce říká, ale já sem udělala tu blbost (dnes už to vidím jasně), že sem kvůli učení na maturitu úplně vypustila rok života... dneska bych to učení už rozhodně tak nehrotila... a taky to tak praktikuju na VŠ:hlavní je vědět ke každé otázce něco...(pokud teda nestuduješ zrovna medinu:))<br />
<br />
No a jinak ti tak trochu závidím, že už máš jasno v tom, co bys chtěla dělat... já to zatím nevím ani po 2 a 3/4 roku výšky... :)

Zobrazit 19 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz